tirsdag den 23. juli 2013

ADHD - Hjemme igen fra ADHD konference i Detroit, USA

Så er jeg hjemme igen efter 4 totalt inspirerende konferencedage i Detroit med en masse fantastiske mennesker med ADHD, ADHD coaches og andre ADHD eksperter.

Arrangøren var ADDA (Attention Deficit Disorder Association) og temaet var "Connection, Hope & Empowerment" og det levede den fuldt og helt op til at være. Konferencen foregik på Detroit Marriott at the Renaissance Center, som også er byens varemærke. Hotellet er placeret i Downtown Detroit direkte ud til Detroit River med udsigt til Windsor, Canada på den anden side af floden.

Detroit Marriott at the Renaissance Center
Detroit River og Windsor, Canada

Det blev til tre fantastiske keynote speaks af Sari Solden, Rick Green og Dr. Ned Hallowell, der med indsigt og humor deler sorger og glæder og efterlader tilhøreren med en positiv følelse for en fremtid med glæde, fællesskab, håb og en større tro på sig selv og sine muligheder.

En af de ting jeg har lært igennem årene er at planlægge, hvilke workshops jeg skal deltage i for at få det bedste udbytte ud af konferencerne. Planlægning og prioritering er typiske udfordringer for os med ADHD. Så når man sidder med en konferrenceprogram med 6 sideløbende workshops og kun kan vælge én, er det noget af en opgave. Især når næsten ALLE er super interessante.

Jeg valgte at fokusere på workshops i forhold til udvikling af styrker, parforhold/ægteskab og unge med ADHD. Efterhånden kender jeg de fleste af oplægsholdere. Det gør det lidt nemmere at vælge til og fra. Så det blev bl.a. workshops med David Giwerc, Barbara Luther, Ari Tuckman, Arthur Robin, Rick og Ava Green.

Fredag aften var der et super underholdende talentshow med alt fra stand up, sang, dans til oplæsning af digte, sjove udtryk sagt af børn, unge og voksne med ADHD og meget andet.

Lørdag eftermiddag gav Jerry Mills den fuldt gas på scenen. Jerry, der selv har ADHD og har en baggrund som lærer, har fundet sin passion som sanger, sangskriver og motivational storyteller. Han bruger sin egen historie og får folk til både at grine og græde og ikke mindst synge med på hans sange.
 
Jerry Mills

Samme aften blev der holdt et middagsarrangement til minde om to af USA's første ADHD coaches Kate Kelly (Kate er  med i dokumentaren "ADHD & elsker det?!") og Victoria "Vickie" Ball, som desværre begge har mistet livet til cancer.

Det har været dejligt at opleve, at jeg til trods for min ADHD har fundet strategier, der gør det muligt for mig at deltage i de store konferencer, så jeg får maksimalt udbytte af de forskellige workshops, netværket i forhold til fremtidige projekter og samarbejde, deltaget i de forskellige sociale arrangementer og sidst men ikke mindst bare hængt ud med min ADDA familie.

Det er virkelig som én stor familie, hvor alle kender hinanden og hvor der hvert år kommer nye 'familiemedlemmer' til, der bliver taget god hånd om. Med en rummelighed, tolerance og næstekærlighed, som kan være svær at finde andre steder, er samværet med ligestillede ubeskriveligt og jeg er dybt taknemmelig for at have alle disse fantastiske mennesker i mit liv. Det være sig både professionelt som på et dybt og personligt plan.

Så der er allerede sat kryds i kalenderen den 24. til 27. juli 2014, hvor næste ADDA konference bliver afholdt i Orlando, Florida. Måske man skulle overveje at kombinere det med ferie i 'ADHD Land' (Disney World og alle de andre forlystelsesparker).


ADHD-hilsen

ADHD Coach Charlotte
www.ADHDkompagniet.dk