lørdag den 16. marts 2013

Gratis økonomisk rådgivning til voksne med ADHD!

I Aarhus Kommune har man fået øjnene op for, at en del voksne med ADHD har svært ved at få deres økonomi til at hænge sammen. Derfor har kommunen fået to frivillige rådgivere til at hjælpe dem med at få styr på deres økonomi.


Det er Handi-Info, som er Socialforvaltningens informations- og rådgivningscenter for mennesker med handicap, der står bag tilbuddet. Rådgivningen er åben for alle voksne over 18 år med ADHD og er gratis.

De to økonomiske rådgivere - en tidligere bogholder og en nyuddannet økonom - hjælper bla. borgerne med at lægge budget, få styr på deres personlige papirer og forklare indholdet i breve fra deres bank, SKAT m.v.

- Når man har ADHD, kniber det ofte med planlægningen, og behovet for at få opfyldt sine materielle behov her og nu får overtaget. Derfor har mange svært ved at kontrollere deres forbrug og holde budgettet, og så skal der ikke meget til, før man helt mister overblikket, siger Helle Holm, leder af Handi-Info, og fortæller, at der allerede er stor søgning til tilbuddet.

Den økonomiske rådgivning er i tråd med Sociale Forhold og Beskæftigelses frivillighedsstrategi, hvis formål er at styrke samspillet mellem forvaltningerne og de frivillige kræfter i foreningslivet og civilsamfundet.

Handi-Info har fået kontakt til de to frivillige gennem portalen frivilligjob.dk og hvis interessen for tilbuddet fortsætter med at stige, vil Handi-Info forsøge at få engageret flere rådgivere.

- Det styrker velfærden og sammenhængskraften i vores samfund, når vi som almindelige borgere træder til for hinanden. Derfor skal vi som kommune åbne døren for de borgere, der gerne vil gøre en ulønnet indsats for andre, og det er Handi-Infos nye, økonomiske rådgivning til voksne med ADHD et flot eksempel på, siger Rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse, Hans Halvorsen.

Det er et rigtigt godt initiativ, som jeg håber alle kommuner vil finde interesse for at indføre. Proceduren for at få den økonomiske rådgivning er meget ADHD-venlig, da man ikke skal henvises eller først skrive en ansøgning, men blot kan tilmelde sig på telefonen.


ADHD-hilsen
ADHD coach Charlotte
www.ADHDkompagniet.dk


Foto: Tak til ptmoney.com.